SAMSUN / BAFRA - Kuşçular Gülizar Kahve Ortaokulu

Okusam Okuma Kuşakları

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ''OKUSAM'' projesi kapsamında okulumuzda 52 öğrenci ile birlikte  her sınıfta ikişer tane olacak şekilde Okuma Kuşakları oluşturuldu.

5. Sınıflar: Kitap Kaşifleri Kuşağı-Kitap Kuratları Kuşağı

6. Sınıflar: Gizem Peşindekiler Kuşağı- Kitap Korsanları Kuşağı

7..Sınıflar:Sihirli Sayfalar Kuşağı- Meraklı Okurlar Kuşağı

8. Sınıflar: Okuyan Z’ler Kuşağı- Parlayan Yıldızlar Kuşağı

Öğrencilerimiz kendi oluşturdukları kitap kuşaklarında okudukları kitaplarla ilgili resim çalışması ve kitaptan en güzel alıntı bölümüyle ilgili pano çalışmaları hazırladılar. Yapılan pano çalışmaları sınıf ve okul panolarında sergilenerek diğer öğrencilerimizde de okunan kitaplara karşı bir merak uyandırmaya çalıştık. Yapılan çalışmalarda kitap görsellerinin öğrencilerimiz tarafından resmedilmesi okunan kitaplara olan ilgi ve merakı arttırmıştır. Ayrıca grup çalışması şeklinde yapılan bu çalışmalar öğrencilerimiz arasında kitap okuma alışkanlığını arttırdığı gibi öğrencilerimiz arasında grup çalışması kültürünün de gelişmesine katkı sağlamıştır. Çalışmanın sonunda en güzel pano çalışması yapan grup ödüllendirilerek gelecek çalışmalar için öğrencilerimizin projeye olan ilgisi arttırılmıştır.

04-01-202404-01-202404-01-202404-01-202404-01-202404-01-2024

Yayın: 04.01.2024 - Güncelleme: 04.01.2024 15:18 - Görüntülenme: 34